Savo-Karjalan AM-viesti, 16.8.2015 – Alustavat kilpailuohjeet

Nurmeksen Seppojen 100 vuotisjuhlakilpailu

Sarja:Matka (km):Sarja:Matka (km):
H 215,0D213,9
H1305,0D1103,9
H1503,9D1303,9
H1702,7D1502,7
H1902,7D2102,1
H2102,1D202,7
H162,7H/D142,1
Kaikissa yllä mainituissa sarjoissa kaikilla osuuksilla hajonta.
H/D 12 (RR + RR + TR) 2,5 + 2,5 + 1,9 km

Siimari on maastossa hyvin näkyvä valkoinen, yhtenäinen muovinauha. Kartalle se on merkitty paksulla, läpikuultavalla, oranssilla viivalla.

Kartta:

Tulostekartta 8/2015, 1:10000. Kartoittaja Pekka Hiltunen, tulostus Mapline. Kartan koko A4 kaikilla sarjoilla. Rastimääritteet ovat vain kartassa. Kartat ovat muovikoteloissa ja ne kerätään pois, mutta palautetaan viimeisen vaihdon jälkeen.

Maasto:

Maasto on juostavuudeltaan ja näkyvyydeltään hyvä, suunnistusvaatimuksiltaan erinomainen. Matkojen lyhyyttä kompensoi  yli 10 rastin radoilla Holinrotkon könyäminen mennen tullen. Sekä omia että naapurin rasteja saattaa reiteillä olla hyvinkin lähekkäin. Alle 3 km radoilla ylitetään puolivälissä runsassateisen kesän vuolaaksi tulvima puro, josta selviää kastumatta käyttämällä karttaan merkittyä ylityspaikkaa. Violetein ruksein merkitty kantatie 87 (Nurmes-Iisalmi) on kiellettyä aluetta (isoveli valvoo).

Kilpailunumerot:

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Numerot ja hakaneuloja löytyvät kilpailukeskuksesta. Omien hakaneulojen käyttö on suositeltavaa. Numerot kerätään pois maalissa.

Leimaus:

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Testaa korttisi toimivuus mallirastilla ja Emit-numerosi lähtölistasta. Ilmoita tarvittaessa muutos tuloslaskentaan. Vuokraemitit saa infosta (kortin vuokra 3€). Palauttamatta jääneestä vuokraemitistä veloitetaan 60€.  Emit-tarkastusliuskat löytyvät kilpailunumeroiden luota.

Lähtö ja vaihto:

YHTEISLÄHTÖ  klo 11.00  kilpailukeskuksessa, jossa myös vaihto- ja maalialue.

Järjestäjät nollaavat kilpailukortit ennen yhteislähtöä. 2. ja 3. osuuden viestinviejät nollaavat itse  Emit-korttinsa vaihtoalueelle mennessään. Lähdöstä/vaihdosta  edetään viitoitusta pitkin rastilipulla merkittyyn K-pisteeseen, josta jatketaan omille reiteille. Vaihtoon tullessa luovutetaan kartta ja suoritetaan vaihtoleimaus, jonka jälkeen napataan karttatelineestä seuraavan osuuden kartta ja ojennetaan se seuraavalle viestinviejälle. Lopuksi leimantarkistukseen. Lähtemättömille suunnistajille järjestetään tarvittaessa yhteislähtö.

Maali:

Maali on kilpailukeskuksessa ja kilpailussa käytetään maalileimausta.

Juoksujärjestykset:

Ilmoitettava ensisijaisesti IRMA:an tai paikan päällä tuloslaskentaan. Juoksujärjestykset on ilmoitettava lauantaina 15.8. klo 18.00 mennessä.

Rastit:

Rasteilla on kepin nokassa oleva tai oksasta roikkuva rastilippu sekä vanerilevyssä oleva tai pelkkä mataliin pukkeihin tai maapuuhun kiinnitetty Emit-leimasin enintään 2 m päässä rastilipusta.

Kilpailukeskus ja pysäköinti:

Kilpailukeskus maasto-olosuhteissa soramontulla. Opastus kantatieltä 87 29 kilometriä Nurmeksesta Rautavaaran suuntaan, josta ajoaika 2 minuuttia. Pysäköinti kilpailukeskuksessa.

Pesu:

Luonnonvesissä

WC:

Riukula kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Ensiapu:

Lääkäri kilpailukeskuksessa

Palkinnot:

Savo-Karjalan seurojen suunnistajista kolmelle parhaalle joukkueelle aluemestaruusmitalit. H/D12RR/TR -sarjan kaikki suunnistajat palkitaan. Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä.

Toimihenkilöitä:

Kilpailunjohtaja: Pekka Hiltunen (050-5926218)

Ratamestari: Mika-Markku Grönholm

Valvoja: Hannu Heiskanen, Sonkajärven Pahka

Tiedottaja: Mika-Markku Grönholm (045-1373594)

Tuloslaskenta: Sami Hyvönen ja Timo Koponen

Tuomarineuvosto:

Matti Forsberg, Säyneisen Salpa, puheenjohtaja

Leena Kukkonen, Iisalmen Visa

Lassi Kirjavainen, Juuan Jänne